Om Indicatum

Indicatums orgnummer: 556807-0550

Indicatum ägs av Daniel Knudsen

Bolaget har sitt säte i Lund.

Om Daniel Knudsen

Utbildning: Teknisk Doktor från Lunds Tekniska Högskola

Yrke: Controller / Data analytiker

Jag har alltid haft ett stort intresse för aktier och investeringar och jag har tidvis köpt och sålt aktier, dock mest på känsla. Det gick sådär…. Det långsiktiga målet har alltid varit att bli ekonomiskt oberoende, men jag hade inte någon uttalad plan för hur det skulle realiseras. Målet att bli ekonomiskt oberoende delar jag med så många andra personer som också är intresserade av sparande, investeringar och aktier.

Det var dock först under 2013 som jag på allvar närmade mig ämnet på ett ”akademiskt” sätt dvs med samma metod som jag tillämpade under mina studier för att bli teknisk doktor.

Min utgångspunkt var att marknaden var effektiv, dvs att man inte kunde göra systematiska vinster genom att köpa aktier som hade vissa kriterier eller nyckeltal. Men ju mer jag läste på, desto tydligare var det att man kunde med några relativt enkla beräkningar och rangordningar resulterade i god avkastning. Starkaste intrycket gjorde nog boken om Magic Formula där man med två nyckeltal enkelt slog marknaden. Det blev startskottet för att hitta flera studier som visar enkla men robusta algoritmer för att slå marknaden.

Efter något år där jag testade olika kombinationer av nyckeltal hittade jag en model under 2015 som jag sedan dess själv tillämpar för mina egna besparingar. Samtidigt lanserade jag denna site för att kunna sprida gjorda erfarenheter och bidra till att andra ska kunna nå sina finansiella mål.

 

Avslutar med hälsningsfrasen som Spock skulle ha sagt:

Live long and prosper

/Daniel

 

 

 

No comments yet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.